Ar jauno mobilo aplikāciju sporta entuziastiem ir vēl vairāk iespēju

2018. gada 29. maijs

Šķiet, nav cilvēka, kurš kaut reizi nebūtu dzirdējis par to, ka sēdošs dzīvesveids ir kaitīgs. Pirms 10 gadiem mēs varējām ieklausīties padomos un mazāk laika pavadīt pie datora, taču mūsdienās šāds ieteikums var izklausīties pēc ķircināšanas.

Tehniskais progress ir atvieglojis vai vienkāršojis daudzus biroja darbinieka pienākumus. Tāpat, pateicoties tam, ir radušās jaunas profesijas, taču ir jāpaiet vēl saviem gadiem simts, lai līdz tam visam evolucionētu cilvēka organisms – pagaidām ilgstoša sēdēšana mūsu veselību ietekmē negatīvi.

Nevajadzētu noniecināt vispārējās rekomendācijas par to, kā pareizi sēdēt pie galda. Galvenais ir taisnā leņķa princips: muguru turiet taisnu apmēram 90 grādu leņķī, rokas un kājas arī turiet saliektas taisnā leņķī.

Tāpat darbadienas laikā vajadzētu vairākas reizes izkustēties: piecelties, paieties pa biroju, izstaipīties, izlocīt plaukstas un pirkstus. Ja ir iespēja, pusdienlaikā izejiet svaigā gaisā un kājām nostaigājiet vismaz 5–10 minūtes. Pēc iespējas retāk izmantojiet liftu un vairāk staigājiet pa kāpnēm.

Vakaru pēc darbadienas nepavadiet pie datora vai televizora. Labākais būtu apmeklēt fitnesa klubu vai sporta zāli. Daudzi cilvēki atsakās no sportošanas, jo darbā ļoti piekūst un uzskata, ka papildu slodze tikai pasliktinās stāvokli. Patiesībā ir tieši otrādi – fiziski vingrojumi ne tikai veicina izturību, bet arī dod papildu enerģijas lādiņu un uzlabo miega kvalitāti (jūs aizmigsiet un modīsieties daudz vieglāk), kā arī mazina stresu un stiprina imunitāti.

Turklāt dažādi sporta veidi labvēlīgi ietekmē arī smadzeņu darbību. Piemēram, pēc Journal of Physiology pētījuma, kardio treniņi paātrina asinsriti un rezultātā ar skābekli, hormoniem un barības vielām bagātinātās asinis ātrāk nokļūst smadzenēs. Savukārt jebkāda aerobā slodze stimulē visas smadzeņu zonas un sekmē atmiņas uzlabošanos – to apliecina Department of Exercise Science at the University of Georgia zinātnieki, kā arī viņu kolēģi no Canadian Institutes of Health Research. Turklāt nostiprināt atmiņu palīdz pat neliels treniņš ar velotrenažieri – apgalvo zinātniskā žurnāla Journal of Alzheimer's Disease autori.

Tāpat jebkāda fiziskā aktivitāte palīdz pieņemt pareizus lēmumus – vingrojumi veicina īpaša proteīna izstrādi, kurš stimulē neironu augšanu un izziņas procesus, pēc kāda pētījuma 100rezultātu analīzes secinājuši Ilinoisas Universitātes speciālisti.

Bet kur gan rast laiku un spēku treniņu plānošanai, kuru sporta klubu labāk izvēlēties un kā apvienot nodarbību grafiku ar darba lietām un dažādiem ikdienas pienākumiem mājās? Par laimi, tehniskais progress šo uzdevumu ir padarījis vienkāršāku – Latvijā izstrādātā mobilā aplikācija Sportlex ļauj iegādāties abonementu 150+ treniņu un 70+ sporta klubu apmeklēšanai visā Latvijā. Peldēšana, spēka trenēšana, CrossFit, TRX, strečings, body bike, bačata, salsa, pole dance un citas dejas, joga, pilates, aerobika un citas grupu nodarbības – izvēlies pats, ko gribi tieši šodien!

Sportlex ideāli noder tiem, kas noteiktu iemeslu dēļ vai nu nevar, vai negrib nodarbības apmeklēt regulāri, kas pagaidām fitnesa jomā ir sevis meklējumos, kas daudz pārvietojas pa Rīgu un visu Latviju un vēlētos iet uz treniņiem jebkurā valsts vietā. Aplikāciju novērtēs arī tie, kam nav laika nodoties treniņu plānošanai un kam vienkārši patīk dažādība, kas meklē jaunas emocijas un iespaidus.

Par īpašajiem Sportlex piedāvājumiem lojalitātes programmas BlueOrange Life ietvaros interesējieties, zvanot pa telefonu +371 67031333 vai internetā: https://www.blueorangebank.com/lv/sportlex