Ar BlueOrange atbalstu “Skai Baltija” būvē gaļas pārstrādes cehu

2019. gada 22. maijs

Uzņēmums “Skai Baltija” ar bankas “BlueOrange” piešķirtu finansējumu uzsācis gaļas pārstrādes ceha būvniecību. Kopējās investīcijas būvniecībā un aprīkojuma iegādē pārsniegs 4 miljonus eiro, no tiem vairāk nekā 70% ir bankas “BlueOrange atbalsts. Būvniecību plānots pabeigt līdz 2019.gada beigām.

“Esam gandarīti, sniedzot vajadzīgo finansiālo atbalstu veiksmīgam un uz attīstību vērstam Latvijas uzņēmumam. Vidējo un mazo vietējo ražošanas uzņēmumu kreditēšana ir viena no bankas “BlueOrange” prioritātēm. Tieši spēcīgi vietējie ražotāji ir priekšnoteikums gan jaunu darbavietu radīšanai, gan valsts ekonomikas attīstībai kopumā,” atzīmē bankas “BlueOrange” galvenais izpilddirektors Dmitrijs Latiševs.

Uzņēmums bankas “BlueOrange” piešķirto finansējumu plānots izlietot ceha būvniecībā. Tāpat uzņēmums veiks ievērojamas investīcijas modernu ražošanas un iepakošanas iekārtu iegādei. Inovatīvas produktu fasēšanas tehnoloģijas ļaus nodrošināt pilnvērtīgu produktu uzglabāšanu. Ņemot vērā uzņēmuma filozofiju, iepakojuma materiālu izvēlē priekšroka būs pilnībā pārstrādājamiem materiāliem.

Jaunais ražošanas cehs atradīsies Valgales ielā 4, netālu no vietas, kur šobrīd K.Ulmaņa gatvē 122 atrodas lielveikals “Sky”. Gaļas pārstrādes un noliktavu komplekss būs izvietotas ēkas pirmajā stāvā 3006,40 m2 platībā, bet ēkas kopējā platība būs 3889 m2.

“Ceha produkcija būs unikāla ne tikai augstās kvalitātes un piegādātajiem izvirzīto strikto dzīvnieku labturības prasību dēļ, bet arī recepšu ziņā – daudzas no tām aizgūtas no valstīm ar senu un izkoptu gaļas produktu kultūru – Vācijas, Itālijas, Francijas un Spānijas. Sortimentā būs arī pēc vietējām tradicionālām receptēm tapuši produkti un jaunas garšas tendences,” stāsta uzņēmuma “Skai Baltija” valdes loceklis Rūdolfs Rubenis.

Gaļas un citu izejvielu iegādē uzņēmums dos priekšroku piegādātājiem no Latvijas, tādējādi motivējot un atbalstot vietējos zemniekus un lopkopjus, kuri var piedāvāt bioloģisku produkciju, kā arī lopkopjus un putnkopjus, kuri ievēro augstos dzīvnieku labturības standartus. Līdz ar darbības uzsākšanu, cehā tiks nodrošinātas vairāk nekā 50 darba vietas gan gaļas apstrādē, gan noliktavu telpās.

Uzņēmums “Skai Baltija” dibināts 1998.gadā. SIA “Skai Baltija” nodarbojas ar pārtikas produktu ražošanu un mazumtirdzniecību.