BlueOrange sekmē ražošanas uzņēmuma nonākšanu biržā

2019. gada 05. novembris

BlueOrange banka ir piešķīrusi finansējumu – 4 miljonu eiro ilgtermiņa aizdevumu un apgrozāmo līdzekļu finansējumu gandrīz 4 miljonu eiro apmērā vienam no Baltijas vadošajiem būvmaisījumu ražotājiem AS Sakret Holdings. Šis bankas atbalsts ļaus uzņēmumam veiksmīgi pārfinansēt esošās saistības, kā arī nodrošināt apgrozāmos līdzekļus uzņēmuma izaugsmei, veiksmīgi turpinot palielināt būvmaisījumu pārdošanas apjomus Baltijā un attīstot eksportu pārsvarā uz Skandināviju.

Apvienojumā ar bankas finansējumu, BlueOrange organizēja Sakret nodrošināto obligāciju emisiju 3,8 miljonu eiro apmērā. Obligācijas tiks iekļautas Nasdaq Riga First North alternatīvajā tirgū 2020. gada sākumā.

“Sakret piemērs ir lielisks apliecinājums tam, ka bankai ir sekmīgi izdevies apvienot klasisku kreditēšanu un alternatīva finansējuma piesaisti, organizējot uzņēmuma obligāciju emisiju,” uzsver BlueOrange investīciju piesaistes vadītājs Edmunds Antufjevs. Viņš pauž gandarījumu, ka BlueOrange tādējādi ir izdevies sekmēt jauna vietējā kapitāla ražošanas uzņēmuma nonākšanu biržā.

“Lēmums spert soli kapitāla tirgū ir apliecinājums Sakret briedumam. Esam nolēmuši neapstāties pie līdz šim sasniegtā un turpināt pārdomātu un vienmērīgu izaugsmi Baltijas valstu tirgos,” uzsver Sakret padomes priekšsēdētājs Andris Vanags. Ņemot vērā uzņēmuma stabilitāti, atpazīstamību un konkurētspēju, Sakret vadītājs ir pārliecināts, ka interese par obligācijām no ieguldītāju puses būs arī otrreizējā tirgū pēc to iekļaušanas Nasdaq Riga.

Oaklins M&A Baltics partnere Valērija Lieģe savukārt uzsver: ”Obligāciju emisija pašlaik ir uzņēmumiem ērts un arvien pieejamāks finansējuma piesaistes veids. Esmu gandarīta, ka BlueOrange banka ir novērtējusi Sakret ilgtspējīgo darbību un sasniegtos finanšu rezultātus. Esošo saistību pārfinansēšana, apgrozāmo līdzekļu finansēšana, kā arī plānotā obligāciju emisija ļaus uzņēmumam izvirzīt jaunus mērķus un turpināt izaugsmi.”

Par Sakret
AS Sakret Holdings ar četrām rūpnīcām Latvijā, Lietuvā un Igaunijā ir viens no vadošajiem būvmaisījumu ražotājiem Baltijā. 100% uzņēmuma kapitāldaļu pieder Latvijas pilsoņiem. Sakret Holdings uzņēmumi ir saņēmuši balvas Baltijas valstīs un Skandināvijā par inovatīvu materiālu ražošanu un eksporta attīstību. Uzņēmuma veiksmīga darbība ir balstīta uz saliedētas un profesionālas komandas darbu, klientu servisu, meistaru izglītošanu un ciešu sadarbību ar partneriem.